Hrvatski kapiten Luka Modrić osvojio je “Zlatnu loptu”, a u intervjuu za “France Football” otkrio je ime osobe koja mu je otvorila oči i prva rekla da je on igrač koji može i hoće osvojiti “Zlatnu loptu”.

To je bio legendarni Francuz, koji je u januaru 2016. preuzeo Real kao “privremeno rješenje”. U iduće dvije i po godine s Zinedinom Zidanom (Zinedine Zidane) na klupi i Modrićem na terenu, Real će osvojiti tri evropska i jedan španski naslov, a kao posljedicu ove trofejne žetve, Modrić će uzeti “Zlatnu loptu”.

– Nikada neću zaboraviti taj trenutak, bio je januar 2016. Zinedin Zidan upravo je imenovan trenerom i odmah me nakon treninga pozvao u svoj ured. Objasnio mi je kakvim me igračem smatra i što očekuje od mene. Istaknuo je da sam mu ključan u njegovim planovima i iznad svega, da me smatra igračem koji može osvojiti “Zlatnu loptu” – kazao je Modrić.

Hrvatskog veznjaka su, naravno, dirnule riječi ovakvog velikana.

– Kada vam neko kao Zidan, s njegovom historijom, kaže ovako nešto, samopouzdanje vam ode u neslućene visine – istaknuo je ovaj 33-godišnjak.

Dodao je da mu je novi trener već dugo bio igrački i ljudski uzor.

– Divio sam mu se kao igraču, a kako sam se razvijao kao nogometaš, u njemu sam vidio uzor, ne samo igrački. Jer poput njega, miran sam i sramežljiv. Zidan je to sve znao i zato je tražio od mene da se izrazim na terenu, da tamo budem što otvoreniji i zato mi je dao ovlasti. Postao sam ključni igrač Reala u ključnom trenutku svoje karijere. Te Zidanove riječi pomogle su mi da do kraja razvijem svoju igru – rekao je Modrić.

 

 

(avaz)