Fantastična priča stiže nam iz irske provincije Lenster, gde je fudbalski klub Belibrek bio primoran da odloži svoj ligaški meč zato što im je jedan od igrača, izvjesni Fernando Lafuente iz Španije, neočekivano preminuo. Klub je obavijestio ligu da je Lafuente stradao u saobraćajki vraćajući se kući sa treninga, piše Vice.

Uslijedilo je otkazivanje utakmice, a ostatak lige je u čast palog fudbalera održao minut ćutanja prije svakog meča, dok su fudbaleri nosili crni flor u znak žalosti. A onda se ispostavili da je veseli Fernando življi nego ikad, i da sjedi kući u Španiji i igra video igrice.

Lafuente je bio svjestan da će klub nešto slagati kako bi se izmigoljio, i očekivao je da će prodati neku priču o povredi. Ali ne, u Belibreku su riješili da kad je bal, onda je bal na vodi.

“Sjedio sam kući i igrao neke igrice, kad me je okrenuo neko sa posla i pitao, “šta se zbiva?”. Ubrzo su mi javili da sam postao slavan, i poslali mi hiljadu linkova o meni. Tako sam, zapravo, saznao da sam umro”, iskren je Lafuente.

Možda je to njemu smiješno, ali zvaničnicima lige baš i nije. Oni su pokušali da stupe u kontakt sa porodicom, pošalju delegata na sahranu i izjave saučešće ožalošćenima, znate već, ono što se radi kad neko umre.

Dejvid Moran, jedan od predstavnike lensterske lige, objašnjava kako je istina isplivala na vidjelo.

“Rekli su nam da mu je tijelo vraćeno u Španiju, ali mi je to bilo jako čudno. Nije bilo šanse da izvedu autopsiju za tako kratko vreme”, kaže Moran. “Počeli smo da istražujemo ovaj slučaj i na kraju saznali da je momak prosto otišao u Španiju da obiđe svoje. To su divne vesti, ali ujedno ja stvarno blage nemam šta se ove zapravo događa”, kazao je Moran.

I dok je Belibrek nazvao ovaj incident “užasnom greškom”, Lafuente im ne uzima za zlo. “Jeste, ozbiljan incident su napravili, ali meni je ovo pomalo i smiješno znate. Jer, na kraju balade, ja sam živ i nema povrijeđenih”.