Studentski teatar Franjevačke teologije Sarajevo, 17.studenog. 2018.godine s početkom u 18 sati u kazališnoj dvorani JU ” Dom kulture izvest će dramski prikaz o posljednjoj bosanskoj kraljici Katarini Kotromanić.

Komad “Kraljica Bosne” na vrlo emotivan način govori o padu srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva. Centralni lik priče je posljednja kraljica Bosne Katarina Kotromanić. Ona je lik žene koja je izgubila muža, izgubila domovinu i djecu svoju, ali kraljica Katarina nikad nije izgubila gorljivu ljubav za svoju domovinu Bosnu i svoj narod. Kroz predstavu pratimo Katarinu od njezine mladosti do smrti u Rimu.

Unatoč tome što se radnja događa u Srednjem vijeku, ona je ipak vrlo aktualna, te izvrsno komunicira s današnjom političkom i društvenom scenom u Bosni i Hercegovini i Europi. Iako predstava završava tragično, uz nemogućnost povratka u svoju domovinu i na koncu kraljičinom smrću, ona publici daje veliku nadu i budi, pomalo uspavanu, ljubav za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu!

Tekst i režiju potpisuje  Anela Križanac, a u predstai igraju bogoslovi i studenti Franjevačke teologije u Sarajevu

Ulaz je slobodan!

(Jajce Online)