05.11.2009. ,Sarajevo - Ulica Kulovica,u jutarnjim satima uhicen je Nihad Bojadzic,bivsi pripadnik armije BiH i aktivni casnik oruzanih snaga BiH koji je zajedno s generalom Seferom Halilovicem i Nihadom Hodzicem sumnjici za ratne zlocine pocinjene nad hrvatimauzdola.Obzirom da je aktivno vojno lice Bojadzic je svoj stan napustio u vojnom vozilu u pratnji jednog docasnika oruzanih snaga BiH Photo:Zvonimir Coric/VLM/PIXSELL

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu realizirali su juče na širem području Bosne i Hercegovine, operativnu akciju kodnog naziva “Dim”, usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga. Akcija je realizovana po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona, izvršili pretrese na tri lokacije i tom prilikom uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “organizirani kriminal” u vezi sa krivičnim djelom “neovlašteni promet opojnim drogama”.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe će tokom dana biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

 

 

(N1)