Istanbul Vodafone maraton – Jedinstvena trka na dva kontinenta, 40. Vodafone maraton, održana je danas u Istanbulu u kojoj je učešće od 130.000 iz 100 zemalja uzelo i preko 50 trkača iz Bosne i Hercegovine, od čega jedan i naš Jajčanin Adis Hodžić, piše Jajce Online.

-Poslije nekoliko polumaratona istrčanih u ovoj godini, ova utrka mi dođe kao šlag na sve, jer se radi o maratonu i osjećam se jako sretno i zadovoljno, govori Adis Hodžić za Jajce Online.

Pored čuvenog maratona kojeg je istrčao u Atini prošle godine, kako kaže, ovaj istanbulski mu je jedan od dražih.

-Sama trka organozovana tako da se trči s Azijske strane preko poznatog mosta koji spaja Evropu i Aziju i tako uzduž stazom obalom Bosfora i završava na cilju kod Aja Sofije džamije. Prelijep je osjećaj i sigurno najljepša istrčana staza ikad u mom životu, ističe Hodžić.

Vrijedno će trenirati za sljedeću sezonu.

-Za sljedeću sezonu kalendar još uvijek nije napravljen, ali učestvovat ću sigurno na još poznatih polumaratona i maratona, a u planu imam najmanje tri da takva istrčim, kazao je Adis Hodžić za kraj razgovora.

Pored glavne maratonske utrke, u Istanbulu su danas organizirane i utrke rekreativaca na 15 i deset kilometara te utrka za osobe u kolicima. Ukupan nagradni fond je milion dolara.

 

 

(Jajce Online)