Danas su u gradskoj dvorani u Jajcu, uz odličnu atmosferu odigrane 4 prijateljske utakmice protiv selekcija KK “Vogošća”.

Košarkaški dan otvorili su najmlađi košarkaši. Odlična utakmica sa dosta poena, ali i atraktivne košarke od strane mališana, koji su svojom igrom pokupili sve simpatije prisutnih gledalaca. Na kraju pobjeda naših košarkaša rezultatom 41:10.

Druga utakmica odigrana je između mini-basket selekcija. “Tvrda” i neizvjesna utakmica odigrala se između ove dvije selekcije. Iako malo koševa, nije nedostajala požrtvovanost i želja za što boljim dokazivanjem.

Napet finiš utakmice donio je i infarkt završnicu, gdje kod rezultata 22:20 za naš tim, sa zvukom sirene gosti pogađaju za tri poena te tako stižu do pobjede. Čestitke ekipi iz Vogošće!

Pionirska utakmica donijela je nešto ozbiljniju košarku, te brži tempo igranja. Bolju igru pružila je naša ekipa, no ni gosti se nisu tako lahko predavali. Ipak na kraju zaslužena pobjeda naših pionira rezultatom 51:17.

U utakmici kadetskih selekcija, svi prisutni su mogli da uživaju. Prelijepa košarka igrala se u sve četiri dionice utakmice, sa dosta poena i atraktivnih poteza. Vrijedi napomenuti i da je viđeno neobično dosta pogođenih šuteva za tri poena,a na kraju pobjeda naših kadeta 62:27.

Sve u svemu, veoma ispunjen košarkaški dan. Svi prisutni mogli su da uživaju u svemu lijepom što pruža košarka; atraktivni potezi, mnogo poena te ono najbitnije fair-play.

Hvala prijateljima iz Vogošće na fer i korektnom ponašanju te čestitke na ostvarenoj pobjedi. Također čestitke i našim košarkašima.

 

(kk vodopad)