S obzirom na to da su u posljednje vrijeme gužve na granicama vikendom zaista nepodnošljive, uprava Granične policije BiH je donijela odluku da se gastarbajterima zabrani ulazak u zemlju baš svakog vikenda, ne bi li se bar malo stalo u kraj kilometarskim kolonama.

U saopštenju koje su poslali medijima se navodi da će svi oni koji napuste bosnu i Hercegovinu zbog poslova u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji i drugim evropskim državama moći da dolaze svakog drugog mjeseca i za to će im biti određen tačan datum kad će moći da dođu. Istotako navodi se da će se napraviti spiskovi i raspored kad će ko moći da dolazi. Izjavu za naš portal dao je i predstavnik Granične policije, Boško Imatelištaprijaviti koji kaže da je ovo jedini način da se smanje gužve.

-Mi zaista nismo u stanju da pregledamo sve ljude koji ulaze i izlaze vikendom, gužve su postale nesnosne. Nije mi jasno što su ti ljudi otišli u bijeli svijet ako se vraćaju svaki vikend. Zaista nema smisla. Otkud njima uopšte pare da dolaze svaki vikend?! Sve je to zaista sumnjivo i zato smo odlučili da napravimo raspored i da se tačno zna kad ko može ući i izaći i tog rasporeda će se svi morati pridržavati, rekao je on.

Imatelištaprijaviti je dodao da ovo pravilo stupa na snagu već od sljedećeg mjeseca.

 

 

(50 nijansi pive)