U Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Bijeljina, Bugojno i Jajce 5, Banja Luka, Brčko, Tuzla i Zenica 6, Gradačac i Sanski Most 7, Ivan Sedlo, Prijedor, Sarajevo i Zvornik 8, Bihać 9, Livno 11, Široki Brijeg i Trebinje 12, Mostar i Stolac 14, Neum 17 stepeni.

U Bosni i Hercegovini očekuje se danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prije podneva, postupno povećanje oblačnosti s juga. U poslije podnevnim satima, slaba kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnomizmeđu 15 i 22 stepena.

Prognoza za naredna tri dana: 

ČETVRTAK, 8. novembar – u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 stepeni.

PETAK, 9. novembar –  u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni.

SUBOTA, 10. novembar – malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, prije podne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hihrometeorološkog zavoda.

Biometeorološka prognoza

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja.

Kod osjetljivih osoba, manji problemi mogući su u najtoplijem dijelu dana, ponajviše zbog nadprosječnih temperatura.

Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini i na jugozapadu zemlje, izraženije u poslijepodnevnim satima.

 

 

(RSA)