Petnaestogodišnjakinja Stefani Rej (Stephanie Ray) je objavila fotografiju na kojoj se zauvijek oprašta od svog momka prije nego što su ga isključili s aparata koji su ga održavali u životu.

Šesnaestogodišnji Blake Ward (Blejk Vard) bio je jedan od trojice tinejdžera koje su izvukli iz mora na sjeveru Velsa kada su doživjeli teškoće tokom plivanja.

Blejk je helikopterom prevezen u dječiju bolnicu Alder Hej u Liverpulu, ali ništa više nije moglo da se učini da mu se spasi život. Samo nekoliko dana kasnije njegovu porodicu su obavijestili da je pretrpio povrede mozga i da više nikad ne može da se oporavi. Zbog toga je porodica morala donijeti tešku odluku da se isključe aparati koji su ga održavali u životu.

Bol posljednjeg pozdrava uhvaćen je na fotografiji na kojoj Blejka grli djevojka Stefani Rej prije nego što su mu isključili aparate.

Emotivnu fotografiju ona je podijelila na Facebooku, gdje je opisala svoj najteži dan i poručila Blejku da će ga zauvijek voljeti i da ga nikada neće zaboraviti.

(avaz)