Direktor JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ Anto Brtan danas je boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jajce, gdje se susreo s glavnim imamom prof. Zehrudinom ef. Hadžićem.

Na ovom sastanku razgovaralo se o saradnji između ove dvije institucije kao i drugim projektima koje će se realizirati u njihovim branšama.

Glavni imam Hadžić zahvalio se na današnjoj posjeti poželio uspješan rad novoizabranom direktoru Brtanu te njegovim saradnicma uručio simbolične poklone.

Podsjećamo, na sjednici Upravnog odbora Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca koja se održala početkom septembra izvršena je primopredaja dužnosti direktorskih funkcija između Mijata Sarafa i novoizabranog Ante Brtana.

Saraf je za direktora izabran u januaru ove godine i na toj poziciji je proveo osam mjeseci.

Prije stupanja na ovu dužnost Brtan je proveo više od 20 godina radeći u institucijama Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, a njegov posljednji radni angažman bio je u diplomaciji od 2014. do 2018. i to na dužnosti prvog sekretara Ambasade BiH u Zagrebu.

 

 

(Jajce Online)