Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno takmiče u različitim sportovima.

U prethodnih 7 godina Igre su ispratile preko 220.000 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Zenice, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice…

Takmičenje u Jajcu održat će se u srijedu, 7. novembra/studenog 2018. godine u Gradskoj dvorani Jajce.

-Ovaj put održat će se takmičenje u dva sportova, tačnije između dvije vatre i to na tri terena, dok smo na ljeto planirali da se održe takmičenja i u ostalih 10 sportova. Ovo je uslov, odnosno jedna vrsta promocije da bih na ljeto mogli ući u kalendar takmičenja – kazao je Asim Bošnjak, koordinator Sportskih igara mladih u našem gradu.

Na ovom takmičenju učestvuju sve škola s područja općine Jajce.

-Igre će počet će u 10 i trajat će do 15 sati, a učestvovat će sve škole s područja naše općine i to djeca uzrasta od drugog do petog razreda. Ovim putem pozivam svu djecu da dođu, da se družimo na sportskim terenima, istakao je on.

Organiziran je besplatan prijevoz za djecu iz Vinca, Kruščice i Divičana u srijedu u 9 sati, zahvaljujući općinskom načelniku Edinu Hozanu

 

Više informacija o Igrama mladih kao i prijavu učešća možete dobiti kod Asima Bošnjaka lično ili na broj mobitela: 061/583-604.

 

Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju, već 21 godinu, u Hrvatskoj, te 4 godine u Srbiji. Igre podržavaju i međunarodne institucije poput Vijeća Evrope, Evropskog parlamenta, Međunarodnog olimpijskog komiteta, UEFA-e i mnogi drugi.

Također, u prethodne četiri godine sarađujemo s UNICEF-om i USAID-om kako bismo provodili akcije i postigli rezultate usmjerene ka dobrobiti djece s i bez poteškoća u razvoju.

U 2017. godini, Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile preko 42.000 učesnika iz preko 101 grada i općine.

Igre su održane u 34 bh. grada, a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.897 učesnika. Sedme Igre su bile jedan od najpraćenijih sportskih događaja u 2017. godini s preko 3.100 medijskih objava na području čitave Bosne i Hercegovine i emitiranjem 12 TV emisija na Federalna TV, OBN TV i Arena Sport.

U prethodnim godinama organizirali SU interaktivne press događaje na kojima smo se zajedno sa našim malim SIM-ovcima, s i bez poteškoća u razvoju, družili s Ambasadorima Igara Ivicom Osimom, Vedadom Ibiševićem, Miralemom Pjanićem, Mirzom Teletovićem, Predragom Mijatovićem te prijateljima Igara Edinom Džekom, Danny Gloverom, Asmirom Begovićem, nogometnim reprezentativcima BiH, reprezentativcima u sjedećoj odbojci, Amelom Tukom, Damirom Džumhurom i mnogim drugim.

 

 

(Jajce Online)