Jajčanin Marko Panić potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Bjelorusije, a u redove ovog euroligaša prelazi na ljeto 2019. godine.

“Jako sam zadovoljan. Meškov je veliki klub s bogatom tradicijom i iskustvom igranja u Euroligi, tako da će ovo biti za mene korak naprijed i novi izazov u karijeri. Biće lijepo ponovo zaigrati u najelitnijem evropskom takmičenju. U Pulawyju sam imao vjerojatno najbolju sezonu u karijeri, a plasmanom u grupnu fazu EHF kupa klub je napravio najveći rezultat u historiji. Zahvalan sam rukovodstvu Azotyja na razumijevanju i, obzirom da je sezona praktično tek na početku, sada svu pažnju usmjeravam na svoj klub s kojim ove godine želim otići dalje u EHF kupu, i konačno se umiješati u borbu za prva dva mjesta i plasman u Euroligu”, kazao nam je Marko nakon današnjeg potpisivanja ugovora.

Panić: Od 2019 u Meškovu iz Bresta

Meškov će biti peti klub u Markovoj karijeri koja je započela u rodnom Jajcu iz kojeg je otišao prvo u banjalučki Borac, a potom u francuski Chambery da bi prošle godine stigao u Azoty iz Pulawyja.

Nakon sjajne debitantske sezone u Poljskoj u kojoj je postao jedan od nosilaca igre i najefikasniji igrač svog tima s 212 postignutih golova, Marko je nominovan u čak dvije kategorije: NAJBOLJI IGRAČ I NAJBOLJI BEK lige.

Uspješne igre nastavio je i u ovoj sezoni u kojoj se s 51 golom u devet odigranih utakmica nalazi na trećem mjestu liste najboljih strijelaca

Meškov iz Bresta je 9 puta osvajao prvenstvo Bjelorusije i 10 puta bio pobjednik kupa. Redovan su učesnik Eurolige, a u prethodne dvije sezone su osigurali plasman među 16 najboljih ekipa starog kontinenta. Uspješno nastupaju i u SEHA ligi u kojoj su prošle sezone osvojili 3. mjesto.

 

 

(agencije)