Prijeti mu zatvor jer je nazvao policiju 45.210 puta

Pedesetpetogodišnji čovjek iz Turske se suočava sa pet godina zatvora zbog sprečavanja policije da obavlja svoj posao.

Njegov zločin je da je nazvao policiju 45.210 puta u toku jedne godine. Šeref Kan, razvedeni čovjek iz Istanbula, navodno je zvao policiju preko 100 puta na dan između 15. maja 2017. i 15. maja 2018, ali se nijednom nije požalio na nešto, niti je tražio pomoć od policije.

Umjesto toga, samo je želio razgovarati s osobom koja bi podigla slušalicu. U jednom trenutku policijsko osoblje je postalo toliko frustrirano Kanovom neobičnom navikom da su ispunili žalbu sa policijskim odsjekom za komunikaciju i elektroniku u Istanbulu. Nakon što su dobili potvrdu da je Kan zvao telefonski broj 115 ukupno 45.210 puta tokom jedne godine, istražioci su ga optužili.

Prekršilac se sprema za sud, i ako bude odlučeno da je kriv, otići će u zatvor na pet godina. Kan se već izvinio policiji u jednoj izjavi, rekavši da ih je toliko zvao samo zato što je usamljen, ali još je upitno da li će sudija uzeti u obzir to izvinjenje.

“Razveo sam se prije dvije godine. Mnogo sam pio. Zvao sam 115 jer sam bio usamljen i depresivan. Žalim zbog svojih postupaka i neću to više raditi”, rekao je Šeref Kan u izjavi.

 

 

(nezavisne)