Čuveni američki magazin Forbes, jučer je na svom zvaničnom portalu u kategoriji “Entrepreneurs”  objavio članak o organizatoru Milih Duela, Nerminu Deliću. Povod za pisanje je bio njegov projekt “Mili Dueli” čiji je idejni osnivač i organizator, a koji već šest godina zaredom okuplja pjesnike širom Balkana i dijaspore.

-Ove godine sam odlučio da projekt apliciram u Austriju, na EYA Festival, gdje smo ostvarili najzapaženiji rezultat jedne balkanske zemlje (TOP 5) u domenu povezivanja kultura Evrope ali i svijeta.  – istakao je organizator.

EYA_Finalist Nermin delić.png

Jedan od ukupno 58 članova članova evropskog žirija, inače evropski dopisnik Forbesa – jednog od najuspješnijih poslovnih magazina na svijetu sa sjedištem u New Yorku, prepoznao je projekt kao najkvalitetniji, te je od svih projekata odlučio odabrati projekt Nermina Delića “Sweet Duels – online Balkan poetry contest” (Original: Mili Dueli – online balkanski kontest poezije) za članak u ovom elitnom magazinu.

-Oduševljen sam, ovo je veliki korak u mojoj karijeri! – zaključio je Delić.

Delić će više o cijelom projektu reći u intervju za naše najtiražnije novine Dnevni Avaz koji će uskoro izaći.

Forbesov članak možete pogledati OVDJE. 

Forbes je američki časopis te jedan od najuspješnijih poslovnih magazina na svijetu. Osnovan je 1917. godine od škotskog imigranta Bertie Charles Forbesa. Sjedište mu je u najelitnijoj ulici (peta avenija) u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama. Poznat je po brojnim rang listama o raznim temama, čiji se popisi godišnje objavljuju. Najveće zanimanje je za The World’s Billionaires (hrv. Forbesov popis milijardera).

Image result for forbes building

Forbes, New York, USA