Brojne poznate ličnosti učestvovale su i ove godine na izborima u Bosni i Hercegovini. Rezultati su bili zanimljivi naročito u trci za Skupštinu Kantona Sarajevo gdje se na listama našao velik broj veoma poznatih imena.

Tako je glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kao kandidat Stranke demokratske akcije za Skupštinu Kantona Sarajevo, prema preliminarnim i nekompletnim rezultatima, dobio 5.721 glas. Kandidat iste stranke i kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić osvojio je 2.957 glasova.

Sulejmanu Haljevacu, umjetnik i članu SBB-a, pripalo 639 glasova. Bivši K1 borac Dževad Poturak (SBB) osvojio je 946 dok je MMA borac i ugostitelj Denis Stojnić kao kandidat Unije socijaldemokrata, osvojio 31 glas.

Tekstopisac Fahrudin Pecikoza (Nezavisna bosanskohercegovačka lista) dobio je 274 glasa, bivši košarkaš Admir Bukva (Naša stranka) – 328 glasova.

Umjetnik Damir Nikšić (SDP) osvojio je 1.598 glasova dok je književnik i scenarista Abdulah Sidran kao kandidat Građanskog saveza, osvojio 164. glasa, prenosi N1.