U okviru projekta „Muzika spaja” kojeg implementira Gradski Orkestar „Stolac“ u saradnji s IOM-om i USAID-om, stolački orkestar organizuje mini turneju po Bosni i Hercegovini organizacijom sedam koncerata.

Bosanskohercegovačka turneja je počela 15.9.2018. godine u Žepču i u septembru se nastavila u Brčkom (16.9.), Prijedoru (29.9.) i Bihaću (30.9.). Deseti mjesec je rezerviran za koncerte u Bugojnu (13.10.), Jajcu (14.10.) i finalni koncert u Trebinju (27.10.).

Nastupi stolačkog orkestara, koji promovira pozitivne vrijednosti i u praksi pokazuje da je uz skromne uslove u kojima radi moguće postizati vrhunske rezultate, priređuju vrhunski koncert i zabavu za sjećanje, pa je ovo i svojevrstan poziv građanstvu navedenih opština da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju.

Svoju pozitivnu energiju i atraktivan repertoar „Gradski orkestar Stolac“ je do sada predstavio širom BiH i regiona, te učestvovao na svim značajnim manifestacijama (Kids festival, Baščaršijske noći, dani Mimoze, Trumpeta Nareta, prijemi za diplomatski kor, Dani evropskog naslijeđa, itd).

Također, turneja „Muzika spaja“ će biti dio dokumentarnog filma „Kome trube trube?“ koji će biti premijerno prikazan nakon završetka turneje po bosanskohercegovačkim gradovima.

Repertoar sastavljen od kompozicija od „Baha do sevdaha“ , pop i rok hitova, narodne muzike u modernim aranžmanima prilagođenim ovakvoj vrsti orkestra pod vodstvom prof. Zvonke Kneževića garantuje nezaboravan koncert.

Nakon Žepča, Brčkog, Prijedora, Bihaća i Bugojna dolaze u Jajce.

Pozivaju se svi mlade ljude i građane/ke Jajca i okolnih mjesta da im se pridruže u nedjelju 14.10.2018. godine s početkom u 12,00 sati na platou ispred Doma kulture, u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića u Jajcu.

 

 

(Jajce Online)