Na redakciji mail dobili smo sljedeći sadržaj koji prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sugrađani, prijatelji i poznanici…

zovem se Vili Mesić Baljvanac, aktivista i borac za pravdu i pravedno društvo. Molim za pomoć za Hasana Kerana. Ovaj vrijedni i pošteni čovjek, borac od prvog do posljednjeg dana, više puta ranjavan u ratu, sada oboljen i ostavljen sa svakodnevnom borbom za preživljavanje u tišini svoje porodice.

Ovaj patriota i ponosni čovjek Nikada i niotkoga nije tražio pomoć niti kome spominjao svoje zdravstveno stanje. U bajramskom obilasku prijatelja i poznanika sam došao do njega i vidio da čovjek treba pomoć.bio je upravo operisan i u bolovima…

Njegova petočlana porodica živi od primanja njegovog sina koji radi kao čuvar u lokalnoj firmi tako da jedva uspiju da prehrane obitelj.

Pozivam i molim da budemo složni i odmah djelujemo. Uz kuću od iduće sedmice počinjemo graditi kupatilo jer ga uopće nema, a uz to i sobu jer bolestan čovjek spava u kuhinji sa ženom i sinom ..do sada pomoć je obećao gospodin načelnik Edin Hozan, firma Bh4, a prvu donaciju u iznosu od pedeset maraka je uplatila gospođa Litvija Karaga.

Pozivam i molim da svi koji mogu pomoći da se jave i dadnu svoj doprinos u zajedništvu i boljitku.

 

Više informacija na 061/148-703.

 

 

(Jajce Online)