Ermin Junuzović alis Erko Jun, jedan od najpopularnijih Bosanaca na Facebooku, te fitnes-model i bodybuilder, drugi meč u MMA, gdje nastupa pod zastavom BiH, imat će u subotu, 6. oktobra u Londonu. Erko će nastupiti na velikom borilačkom spektaklu koji se održava u The SSE areni na Wembleyju.

Protivnik će mu biti Poljak Popek Monster, koji uz MMA, ima uspješnu karijeru u Poljskoj kao rap muzičar. Podsjećamo, Erko Jun debitirao je u MMA pobjedivši u prvoj rundi poljsku filmsku zvijezdu Tomasza Oswiecinskija.

Erko je za Radiosarajevo.barekao da je spreman za novu pobjedu.

„Iz prošle borbe sam naučio da se u kavezu svašta može desiti, ali ne vjerujem da će i ova borba trajati duže od jedne runde“, rekao je samopouzdani Erko.

Na pitanje šta misli o svom protivniku Poljaku Popeku, Erko je rekao da je uvjeren da će se dobro spremiti za ovu borbu zato što je prošlu izgubio:

„Ali ipak mislim da Popek zna da će nastradati sa mnom. Idem u London da svešokiram!“

Junuzović je s roditeljima izbjegao iz Bosne i Hercegovine kada je imao dvije godine. Skrasili su se u Belgiji, tačnije u gradu Antwerpenu gdje i danas živi s porodicom. Međutim, svoje porijeklo ne zaboravlja, te često objavljuje fotografije koje imaju veze s BiH i ovim prostorima.

Ako neko bude želio gledati ovu borbu i navijati za Bosanca Erku, moći će je pratiti na: www.kswtv.com.

(radiosarajevo.ba)