U protekle četiri godine, Stranka demokratske akcije bila je aktivan sudionik obnašanja vlasti na svim nivoima u našoj zemlji. Dio te vlasti bila je i OO SDA Jajce. Svojim aktivnim sudjelovanjem, predlaganjem, učestvovanjem u izradi zakonskih prijedloga i na druge načine trudili smo se da sve što radimo bude od koristi za sve ljude u našoj zemlji. Realizacija na lokalnom nivou zadaća je načelnika kojem ste prije dvije godine u ovo vrijeme dali povjerenje i vašom voljom predsjednik SDA Jajce obnaša tu dužnost. Iskreno se nadamo da smo zaslužili vaše povjerenje i da će povezanost i prohodnost od lokalnog do najviših nivoa vlasti u BiH, a što podrazumijeva učešće SDA na svim nivoima i dalje biti od pomoći vama.

Započeti su veliki projekti na lokalnom nivou, poput vodosnabdijevanje kompletne desne obale Vrbasa i uređenje kanalizacionog sistema, rješavanje problema selektovanja i odlaganja otpada, poboljšanje putne komunikacije te ulaganje u bolje poslovno okruženje koje omogućuje otvaranje novih radnih mjesta. Mehanizmi vlasti na kantonalnom, federalnom i državnom nivou će biti na usluzi svima nama, ako ih budu predstavljali kadrovi koji vole ovu zemlju, koji rade za korist i interes države i naroda. Sigurni smo da su to kadrovi SDA.
U proteklih mjesec dana održano je blizu pedeset većih ili manjih predizbornih skupova nakojima smo vam prezentovali naše dosadašnje rezultate i buduće planove, te predstavili kandidate za Skupštinu SBK i Parlament Federacije BiH. Također, predstavili smo i ostale liste i kanidadata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Posebno je bio veličanstven centralni predizborni skup na kojem su najviši rukovodioci Stranke i BiH predstavili pravce djelovanje za naredni četverogodišnji mandat.
Pozivamo vas da 7. Oktobra izađete na izbore i ispunite svoje demokratsko pravo i građansku i patriotsku dužnost i time što ćete glasati za one koji će znati čuvati tekovine naše časne borbe za očuvanje Bosne i Hercegovine-jedine nam domovine.

Nadamo se da smo kroz predizbornu kampanju prezentovali dovoljno razloga da svoj glas date našim kandidatima za Skupštinu SBK, federalni i državni parlament, te da će Šefik Džaferović biti novi član Predsjedništva BiH. Sigurni smo da ste i sami prepoznali da je SDA SNAGA NARODA.

 

 

(sda jajce/PROMO)