Kako meni, tako i onima koji me poznaju razlog je jasan.LAŽI od izbora do izbora, lažnih obećanja narodu, i naše nejedinstvo. Kad kažem nejedinstvo, mislim na sve građane bez obzira na vjeru i naciju.

Ako se razlikujemo po vjerskoj pripadnosti, to nije smetnja da radimo korisne stvari za opšte dobro. Dijete je dijete, socijalno ugroženi građanin, bolesni i nemoćni jer nikom na čelu ne piše koje je vjere.

Ovo su kategorije prije svih kojima se želim posvetiti za bolje sutra. Na ovim prostorima to je bogatstvo koje ne znamo cijeniti, dok Evropa i cijeli svijet istražuje i teži ka raznolikosti. Čini mi se da je to pravo naše bogatstvo, koje nažalost ne znamo cijeniti iskreno, nego licemjerno pojedinima čestitamo praznike, samo eto radi reda.

I poslije izbora treba živjeti. Za mene će život biti isti, a može biti i bolji, ako očuvamo jedinstvo u zajedničkim interesima, a upravo ti zajednički interesi se ruše, i ruše ih oni koji politiku vode da se razjedinimo kao građani.

Moja vizija politike neće ići u tom smjeru bez obzira Ispred koje stranke sam kandidat. U životu sam uvijek gledao osobe i cijenio ih po tome, a ne po imenu i predznacima. Moja vizija, ma koliko neko smatra pogrešnim bit će opći interesi za sve građane.

Za svakog je bitno da ima pristup kući preko lijepog asfalta, vodu, kanalizaciju, očišćen put u zimskom periodu i na tom putu ne postoji ZABRANA koje vjere vozilom upravlja vozač? Zato pozivam sve građane da mi ukažu povjerenje kroz predstojeće izbore glasajući za mene, a ja obećavam da to povjerenje neću zloupotrijebiti. Zato Vas pozivam da izađete na Opće izbore jer nam je to obaveza kao svakom pametnom građaninu koji želi promjene.

Izlaskom na izbore pokušavamo promijeniti dio situacije koja graniči s nemogućim stanjem u BiH, a posebno Jajcu. Ako u oktobru, po navici, zaokružimo ista imena, mi smo svjesni saučesnici i direktno odgovorni u kreiranju lošijeg sutra i budućnosti za nas i našu djecu. Poslije toga nemamo pravo na pogovor, žalbu, kukanje na situaciju u kojoj se nalazimo. SAMI ODLUČUJEMO O SVOJOJ SUDBINI.

Glasajmo za bolje sutra, a ne po navici, jer bez promjena, ja ili bilo ko od nas kao pojedinac je nemoćan.

Zato u ovom momentu, ovom prilikom ne mogu obećati idealno stanje i situaciju, ali mogu odgovorno stati iza svojih namjera i postupaka. Na PRVOM i posljednjem mjestu su moji Jajčani, uvijek i u svakom trenutku, bez mjesta ličnim interesima.

Da ne bih samo gledao sa strane, shvatio sam i donio odluku i prihvatio odgovornost da se kandidujem za Kantonalnu skupštinu ispred stranke A-SDA.

S Božjom pomoći, Vi i ja se moramo boriti za – JEDINSTVO, jer smo razjedinjeni. I ja ću lično ići tim putem i to obećavam. Ovo je moje obećanje koje mogu ispuniti, zato ne želim da vam u ovom momentu bilo sta obećam sto ne mogu ispuniti. Mogu obećati i da će 100% moja ruka u Kantonalnoj skupštini biti ZA korist građana, a PROTIV onih koji ne žele dobro svim građanima.

Pozivam Vas da ZAJEDNO DONESEMO i moramo donijeti odluku da ovih izbora izađemo
i dobro razmislimo za koga ćemo glasati. Krenimo zajedno ka putem promjena koje vode ujedinjavanju, a ne razjedinjavanju. Ujedinimo se za bolje sutra svih nas…

“Zajedno smo jači“

 

 

(Jajce Online/PROMO)