U Gradskoj sportskoj dvorani Jajce danas je uspješno završen tradicionalni 6. ”Open Cup Jajce 2018.” za predpionirke i pionirke.

Turnir je organiziran u organizaciji Omladinskog kluba “Dijamant” i Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen”, a interes su pokazale sve osnovna škola s područja naše općine, kao i mladi iz drugih gradova.

Turnir je otvorio proslavljeni reprezentativac BiH u atletici Salih Keljalić, koji je pozdravio sve učesnike te im poželio dobru i fer igru.

Prvo mjesto je zauzela ekipa iz Donjeg Vakufa, drugo je bilo Jajce, a treće OŠ “Jajce ” iz Kruščice. Najboljom igračicom proglašena je Kerima Kokić iz Donjeg Vakufa, a najbolji servis imala je Ajna Imamović iz Jajca.

Turnir se održao u sklopu projekta “Sport je najbolja komunikacija” pod generalnim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa i oko 160 igračica. Uloga sporta prvenstveno je usmjerena na odgojno obrazovne vrijednosti, te je značajan utjecaj sporta na formiranje ličnosti.

 

 

(Jajce Online)