Krajem osamdesetih i početkom devedesetih nisu se propuštale epizode holivudske sapunice “Santa Barbara”. Nema ko nije pažljivo pratio zgode i nezgode brojnih likova, a među njima su najomiljeniji par bili Eden i Cruz.

Glumac Adolfo Larrue Martinez, poznatiji kao A Martinez, koji je u seriji glumio zgodnog Cruza, danas slavi 70. rođendan, što se prema njegovim slikama nikad ne bi dalo zaključiti.

Rođen je 1948. u Kaliforniji kao Adolfo Larrue Martinez III, a nadimak A je dobio kako bi ga razlikovali od oca i djeda. Kasnije ga je usvojio kao svoje umjetničko ime.

Prvi scenski nastup imao je sa samo 12 godina kad je pjevao u jednom talent showu, ali s vremenom se odlučio posvetiti glumi.

Pojavio se u nekoliko filmova i serija, no najveću mu je popularnost donijela upravo uloga u Santa Barbari gdje je utjelovio Cruza Castilla, policajca meksičkog porijekla koji se zaljubi u kćer bogatog biznismena.

Martinez se 1981. oženio kolegicom Mare Winningham s kojom je glumio u seriji The Young Pioneers. Njihov brak je potrajao samo godinu dana, a već sljedeće godine se zaljubio u svoju trenutnu ženu Leslie Bryans s kojom je i danas. Imaju troje djece, kćeri Devon Makenu i Ren Farren, kao i sina Dakotu Leeja.

Eden, odnosno Marci Walkers (56) se 2004. povukla iz glume i posvetila vjeri, a danas radi u jednoj župi u Sjevernoj Karolini kao voditeljica dječjeg programa.

(Fokus.ba)