Zanimljivo je jučer bilo na jajačkom Mračaju. U okviru šesnaestine finala Kupa BiH sastali su se Metalleghe i Sloboda, a gosti su na kraju slavil sa minimalnih 1:0 i izborili prolaz dalje.

Seid Zukić je pred sami kraj presudio federalnom prvoligašu, a ovaj meč donio je i duel braće Alispahić koji su bili na suprotnim stranama. Naime, Sabit Alispahić je član Metalleghea, a stariji brat Mehmed, nekadašnji bh. reprezentativac i član Šibenika, Dinama, Sarajeva Rijeke…, ovog ljeta pojačao je tuzlansku Slobodu.

Priznaju da je jučer za njih bio poseban dan, jer nikada nisu mogli ni sanjati da će jednog dana imati priliku da igraju jedan protiv drugog.

“Uvijek mi je drago igrati protiv velikih klubova, kao što je naravno Sloboda. Prvi put sam imao priliku igrati protiv brata, a bio je i jedan duel nas dvojice”. Moram priznati da je osjećaj poseban”, uz osmijeh kaže Sabit Alispahić.

Sloboda je slavila, ali Jajčani su pokazali borbenu i kvalitetnu partiju, te vrlo lako je rezultat mogao biti potpuno drugačiji.

“Pružili smo dobru partiju. Slobodi smo odgovorili dobrom partijom, a pogodak nažalost primili iz prekida. Bili smo i konkretniji u drugom poluvremenu, ali šta je tu je”, dodao je Alispahić mlađi.

(SportSport.ba)