Za vamp šminku najprije nanesite podlogu za sjene kako bi šminka bila postojana cijelu noć. Uz rub oka nalijepite ljepljivu vrpcu, a zatim na cijeli kapak nanesite narandžastocrvenu nijansu.

Ljepljiva traka će napraviti oštar rub. Na vanjski V nanesite tamnoljubičastu sjenu i blendajte je prema pregibu oka. U sam vanjski ugao nanesite sjenu crne boje i stopite je sa ostatkom.

Kistom za blendanje nanesite crnu sjenu i na unutrašnji ugao oka. Zatim nježno uklonite ljepljivu vrpcu. Na donji kapak nanesite sjenu u narandžastocrvenoj nijansi. Na unutrašnju liniju oka nanesite crno olovku. Nemojte zaboraviti našminkati i trepavice.

Vamp izgled poznat je i po neobičnoj boji na usnama. Na usne nanesite tamnoljubičasti ili izrazito tamnocrveni ruž. Ako nemate takav ruž slučajno pri ruci, poigrajte se ostalim make up dekorativnim priborom.

Nadodajte malo crne sjene na usne koje su prethodno našminkane crvenim ružem te ćete tako postići intenzivno tamnu boju ruža. Ovakvim trikom se neće niti primijetiti da se radi o crnoj sjeni jer će se lijepo razmazati s crvenom bojom.

 

 

(oslobodjenje.ba)