Šahovski klub “Jajce” je u subotu 08.09.2018. godine organizirao tradicionalni šahovski turnir povodom 23. obljetnice oslobođenja grada Jajca.

Turnir na kojem je sudjelovalo 42 igrača iz BiH, Hrvatske i Srbije odigran je u Domu umirovljenika u Pijavicama, po švicarskom sustavu u 9. kola s tempom igre od 15. minuta po igraču. Glavni pokrovitelj turnira je Udruga „13,rujan“, čiji je predsjednik Darko Samardžić i otvorio turnir.

Nakon 9. odigranih kola pobjednik turnira je Srđan Zlobec iz Vareša s osvojenih 7,5 bodova ispred drugoplasiranog IM Vlade Jakovljevića iz Banja Luke, s osvojenih 7 bodova. Daljnji poredak: FM Mirko Kokeza i Fahrudin Halilović s osvojenih 6,5 bodova , zatim petoplasirani FM Mile Bertović, s osvojeni 6 bodova koliko je osvojio i šestoplasirani FM Vlado Narančić, koji su i prigodno nagrađeni!

Najuspješniji igrač ŠK „Jajce je Dino Markovića s 5 bodova, a najuspješniji junior Maksim Savanović iz Banja Luke koji su dobili posebne nagrade. Ovaj turnir je bio prijavljen kod FIDE i isti će biti rejtingiran.

Nagrade i čestitke pobjednicima turnira uručio je gospodin Darko Samardžić, predsjednik Udruge „13. rujan“. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost IA Mirzi Miralemu iz Sarajeva na profesionalnom vođenju i suđenju turnira.

 

 

(Jajce Online)