Defanzivac Celtica Jozo Šimunović uprkos promjeni sportskog državljanstva nikada nije zaigrao za reprezentaciju BiH, a komentarom na Twitteru u vezi sa svojom nacionalnošću izazvao je puno pažnje.

Šimunović nikada nije dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske, dugo je čekao da neko prepozna njegov neupitni nogometni kvalitet, a kada to nisu uradili, odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo i igrati za BiH.

Ipak, nakon što je dobio poziv tadašnjeg selektor Mehmeda Baždarevića, nikada nije upisao prve minute za Zmajeve, a ubrzo nakon toga odlučio je promijeniti svoju odluku i odbiti pozive iz reprezentacije BiH koja mu je pružila ruku kada je to najviše trebao.

S obzirom na to da je nedavno u Celtic na posudbu stigao nogometaš Leicestera Filip Benković, ovaj klub je na svom Twitter profilu objavio fotografiju dvojice nogometaša uz koju su staviili dva simbola zastave Hrvatske, što je izazvalo puno komentara pojedinih navijača koji su mislili da je Šimunović Bosanac.

“Hej, društvo, vidio sam komentare i vaše rasprave pa vam želim reći da sam ja Hrvat, ne Bosanac”, napisao je Šimunović na Twitteru, a treba naglasiti da je “Croatian” napisao velikim, a “bosnian” malim slovim.

(Klix)