Mostarac Ajdin Sefer (29) pažnju svjetske javnosti privukao je prije nekoliko godina pojavivši se u glavnoj ulozi spota G.U.Y. muzičke zvijezde Lejdi Gage (Lady Gaga). Sefer sada gradi glumačku karijeru u Holivudu.

Ovaj zgodni Hercegovac nedavno se pojavio u kratkom filmu “Return Of The Goat”. Filmsko ostvarenje potpisuje reditelj Mark Dženkinson (Jenkinson) u produkciji “Rogue Filmsa”.

Sefer je iz Holivuda za “Dnevni avaz” otkrio detalje sa seta.

– Bio je super osjećaj. To je prvi put da sam imao takvu ulogu gdje sam bio antagonist. Na snimanju su mi cijelo tijelo tetovirali, a imao sam i masku. Imao sam i dublera koji je trebao da vozi auto umjesto mene. Producenti nisu znali da znam voziti automobil sa mjenjačem, a kad je došla scena s automobilom, pitali su da li bih smio samo pomjeriti auto pa će dubler ostalo uraditi. Rekao sam im da cijeli život vozim auto sa mjenjačem, jer je kod nas, u Evropi, to itekako prisutno. Tako da dubler nikako nije trebao da radi, samo je uživao – govori nam Sefer.

Ovaj uspješni maneken i glumac odradio je, inače, ovog ljeta nekoliko značajnih kampanja, i to za “Nissan” i JBL, koje su se mogle vidjeti i za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Ajdin je radio i za “SoFi”, “W hotel” te za “Orange twist”.

Ajdin Sefer je u Sjedinjene Američke Države došao je kao desetogodišnjak. Nikada, ipak, nije dopustio da ga odgaja sredina nego njegovi roditelji, koji su se postarali da ne zaboravi svoje porijeklo.

– Sav onaj ahlak, to jeste lijepo ponašanje, koji su roditelji donijeli iz Bosne i Hercegovine, prenijeli su na mene. Trudim se da ne zaboravim maternji jezik, družim se s ljudima koji vuku iste korijene i nikad neću zaboraviti ko sam i odakle sam – kazao je Sefer.

 

 

(avaz)