Općinski odbor Stranke demokratske aktivnosti A-SDA danas su otvorili sjedište u Jajcu, u  ulici Nikole Sopa br. 13., a nakon toga su predstavili i kandidati za predstojeće Opće izbore.

-Prije svega želim da se zahvalim svima koji su izdvojili svoje vrijeme, a znamo da je vrijeme najdragocjeniji dar na današnjici. Želim iskoristiti priliku i zahvaliti se na ukazanoj podršci predsjedniku Nerminu Ogreševiću te načelniku Bužima Zikriju Durakovića kao i njegovim saradnicima, kazao je Medaga Hodžić, jajački privrednik i predsjednik novoformirane stranke u Jajcu.

Na jajačkoj političkoj sceni osnovala se još jedna stranka.

-Opće je poznato da je veliki broj stranaka i samim tim izbora koji se nama svima pružaju. Ali politika nisu samo puki izbori već takmičenja, konkursi u projektima za narod. Današnjim osnivanjem Stranke demokratske aktivnosti A-SDA otvara se nova stranica političkog djelovanja u Jajcu, rekao je.

Želi unijeti nove promjene i prenijeti iskustva iz zemalja EU.

-Jasno nam je svima da su promjene teške u početku, ali one su nužne! I rezultati postaju vidljivi vremenom. Ne postoji monopol nad političkim djelovanjem niti bilo ko ima ekskluzivno pravo na glasove naroda. Ovdje sam prije svega kao domaćin, ali i ujedno i neko ko želi podijeliti znanja i iskustva drugih političkih sistema van BiH, ističe on.

Medaga Hodžić dugo godina živi i radi u Italiji i veoma je uspješan privrednik.

-Kao privrednik s vizijom privrede jer je to glavni pokretač razvoja jednog naroda, ali i kandidat na predstojećim izborima u oktobru. Ne želimo govoriti o nedostacima drugih politika, već ponuditi koncept naše. Mi smo Bošnjaci, Bosanci, Hercegovci i Evropljan – kazao je Hodžić.

 

 

(Jajce Online)