Projekt ‘Invazija ljubavi na Jajce’ uspješno je završena u onom smislu da su se okončali radovi volontera u gradu, a zapravo cilj ovog projekta nije „završiti” misiju, već kada grad napuste volonteri da u njemu ostane sjeme ljubavi koje su mladi posadili.

Promovisanje mira, suživota, ljubavi, podrške i zajedništva završeno je sa nekoliko aktivnosti.

Jedna grupa volontera ponovo je odlučila posjetiti socijalno ugroženu porodicu u Jajcu, obradovati ih druženjem i poklonima, kao i pokazati im da nisu manje važni i da nisu zaboravljeni.

U popodnevnim satima svi volonteri su se okupili na trgu te su zajedno sa transparentima o promovisanju glavnih ciljeva ovog projekta, prošetali ulicama Jajca.

Pjevali su, pozdravljali i širili pozitivnu energiju na građane. Svojom šetnjom obilježili su kraj boravka u Jajcu, sa ciljem da ono što su radili prethodnih dana ostane u sjećanju građanima ovog grada, te da nauče poštovati, razumijevati, dijeliti sreću i ljubav, jer to su još jedine stvari koje nas mogu kreirati kao sretne ličnosti i stanovnike naše domovine, te pokazati kako suživot i različitost mogu dominirati u mnogim gradovima BiH.

Nakon šetnje i promovisanja projekta, posjetili smo radnike  komunalnog preduzeće i uručili im poklone zahvalnosti.

Projekat “Invazija ljubavi na Jajce” trajao je sedam dana.

Vrijedni volonteri radili su na različitim aktivnostima, onima koje će ostati u sjećanju, kako volonterima tako i svima onima koji su pratili ovaj projekat. Oaza ljubavi nepresušna je za sve građane Jajca, mostovi različitosti spojeni su volonterskim akcijama, a promovisanje poštivanja, humanosti i ljubavi ostalo je da bdije nad Jajcem.

 

 

(Jajce Online)