Bol, iščekivanje i neizvjesnost obilježili su slučaj „Dragičević“ i „Memić”. Po ko zna koji put traži se odgovor kojeg većina pokušava ignorisati, u najgorem slučaju sakriti.

Međutim istina traži svoje, a porodice žele da isprave nepravdu koju su im nanijele određene pravosudne i političke strukture.

Za nedjelju, u Jajcu je najavljen mirni skup građana pod nazivom „Pravda za Davida i Dženana“, na kojem će građani dati podršku porodicama Dragičević i Memić u nastojanjima da rasvijetle smrt njihove djece.

Organizatori skupa tvrde kako im je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona dalo dopuštenje za održavanje skupa, a dolazak su najavili Davor Dragičević i Muriz Memić.

Neformalna grupa Jajčana nedavno je boravila u Banja Luci na protestnom okupljanju, a organiziran je i peticija u ovom gradu koja se sprovela u maju.

Organizatori, u centru grada očekuju veliki broj građana kako bi pružili podršku porodici Memić, ali i porodici mladog Banjalučanina Davida Dragičevića u otkrivanju istine o njihovom stradanju. Skup će početi u 19 sati.

 

 

(Jajce Online)