U prva tri kola Premijer lige Bosne i Hercegovine jedan igrač posebno se istakao i skrenuo pažnju evropske fudbalske javnosti.

Elvir Koljić, napadač Krupe postigao je pet golova zbog čega je njegov klub dobio nekoliko ponuda sa zapada. Kako je predsjednik Draško Ilić, potvrdio medijima – na stolu stoje ponude Panathanaikosa, Red Stara iz Francuske, Beverena – ali i velikog, trofejnog Glasgow Rangersa. Upravo je od škotskog kluba stigla posljednja ponuda, koju s klupe predvodi legendarna osmica Liverpoola – Steven Gerrard.

Poznato je da će u narednom kolu na stadion Krupe doći brojni evropski skauti, kako bi gledali Koljića u duelu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja – te eventualno pokušali završiti transfer koji bi trenutno najboljeg napadača u BiH odveo vani, a Krupio donio izdašnu novčanu svotu.

Koljić nije jedini bh. fudbaler kojeg bi Gerrard mešu Policajcima. Interesovanje je pokazao i za Armina Hodžića, ali i za Tonija Šunjića. Rendžersi su u potrazi za još jednim stoperom, a Šunjić je jedan od kandidata. Slavni škotski klub je u prošlosti imao dobra iskustva s našim defanzivcima obzirom da je sjajne partije u dresu Glasgowa pružao Saša Papac.

 

 

(Fokus.ba)