NK Metalleghe BSI je osnovan 06.08.2009.godine u želji da klub nastavi čuvati i njegovati stogodišnju tradiciju nogometa u gradu Jajcu. Klub se na sportskoj sceni pojavio kada je u Jajcu sport spao na najnižu razinu od kad postoji.

U proteklim godinama popularni Kraljevi su zabilježili mnoge sportske uspjehe, prebrodili razne sportske izazove i istrajali u osnovnom cilju – omasovljenju omladinske škole nogometa. Upravo  odigrani turnir za najmlađe dječake daje garanciju da će u Jajcu i dalje trenirati i stasavati dobri nogometaši.

U ovih devet godina Klub se može pohvaliti podatkom kao jedan od rijetkih, da je od najnižeg ranga stigao do najvišeg ranga BiH nogometa. Svi ovi uspjesi ne bi mogli biti ostvareni bez velike podrške glavnog sponzora kluba, tvrtke BSI d.o.o. koja posluje u okviru grupacije Metalleghe.No, da bi se ostalo na toj razini potrebni su i mnogi drugi prateći segmenti, prije svega kvalitetna infrastruktura.

U klubu se nadaju da će deseti rođendan dočekati u mnogo boljim infrastrukturnim uvjetima koji će dati impuls u nastavku ostvarivanja zacrtanih ciljeva.

NK Metalleghe BSI se zahvaljuje svim ljubiteljima nogometa koji su u proteklom periodu dali doprinos da Klub bude prpeoznatljiv na sportskoj mapi u BiH i regiji.

 

 

(metalleghe bsi)