Predzadnji dan projekta “Invazija ljubavi na Jajce”, 6. augusta, krenuo je sa posjetom volontera udruženju penzionera Jajce, pri čemu su volonteri u znak podrške za rad i angažovanost penzionera odlučili pokloniti jedan laptop.

Odmah nakon posjete i druženju sa penzionerima, volonteri su nastavili druženje sa ženama iz udruženja “Nada”, sa kojima su imali priliku pričati na temu karcinoma dojke i ostalih malignih oboljenja. Volonteri su obilježili dolazak prikladnim poklonom, a ovaj put bio je to kancelarijski materijal.

Popodne u Jajcu obilježeno je ponovno aktivnostima poput: mjerenja šećera i pritiska, besplatnim pranjem automobila, a dijelili su se i kuponi za besplatan sladoled.

Kako bi se pokazalo razumijevanje, poštovanje i kako bi se pokazalo da nisu zaboravljeni i oni socijalno ugroženi, volonteri su se uputili u selo Gornji Tokat, na kojem u samoći, udaljeni od svih stanuje jedna četveročlana porodica, u siromaštvu i bez osnovnih ljudskih potreba- poput vode.

I njima nismo otišli bez poklona. Osnovne namirnice za život, stvari za higijenu i lijepa riječ, oraspoložile su ovu usamljenu porodicu.

 

 

(Jajce Online)