četvrtak je na rasporedu prva utakmica 3. pretkola Evropske lige, a čast bh. fudbala brani Zrinjski koji je naš jedini preostali predstavnik u evropskim takmičenjima za ovu sezonu.

Protivnik Zrinjskog je snažni Ludogorec, klub koji je u posljednjih nekoliko godina doživio pravu ekspanziju. Neki kažu da je Ludogorec “mali Šahtar”, s obzirom na veliki broj kvalitetnih Brazilaca koji tamo igraju. Uostalom, i trener im je Brazilac.

Ludogorec je u međuvremenu izgradio moderan stadion, ima trening kamp o kojem naši klubovi mogu samo sanjati, uređen je klub i jasno je da, u ovom momentu, predstavlja neki ideal kojem timovi iz BiH teže. Ako bi ijedan naš klub za pet godina bio na nivou današnjeg Ludogoreca, koji je nedavno bio drugoligaš Bugarske, bilo bi dobro.

Međutim, svjetske kladionice su uvjerene da je Ludogorec toliko kvalitetniji od prvaka BiH da su na njega ponudile kvotu 1.20. Na Zrinjski je kvota kao da gostuje Barceloni – 17.00. Možda je to ipak malo pretjerano.

Kladionica MOZZART Zrinjskom daje nešto veće šanse za iznenađenje, pa tako nudi kvotu 11 na Plemiće. Kvota na neriješen ishod je 5.20, a na domaćina 1.25.

Ostaje da se vidi jesu li kladionice podcijenile Zrinjski ili je Ludogorec zaista druga galaksija za nominalno najkvalitetniju ekipu u našoj državi.

 

 

(SportSport.ba)