Real je još ranije predstavio dvije garniture dresova za sljedeću sezonu i tu nije bilo iznenađenja. Domaći dres ostao je tradicionalno bijel, gostujući je crne boje, a sad je predstavljen i treći dres, a posebnost je da je napravljen od smeća iz okeana.

Adidas je treću garnituru Realovih dresova napravio u saradnji s kompanijom Parley, koja je specijalizovana za izradu dresova od recikliranog smeća, a sve kako bi se podigla svijest o sve većem zagađenju okeana i prirodnih bogatstava.

Nema boljeg promotora za to od jednog do najpopularnijih klubova svijeta.

Što se tiče crvene boje, ona se ne pojavljuje prvi put na dresu Reala, koji je kroz istoriju u tri navrata imao crvene dresove.

Prvi put 1971. godine na gostovanju kod Kardif Sitija u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova. Potom dvije godine kasnije u četvrtfinalu Kupa šampiona protiv kijevskog Dinama, te 2011. godine u Ligi šampiona protiv zagrebačkog Dinama na Maksimiru.

Te sezone Real je osvojio La Ligu, a u Ligi šampiona ispao je od Bajerna u polufinalu. Navijači nisu baš dobro prihvatili crvenu garnituru dresova koju Real do sada nije vraćao.

(24sata.hr)