KUD „Stari grad Jajce” organizira 9. međunarodni festival pod nazivom „Dani mladosti” koji će se održati od 11. do 13. avgusta u kraljevskom gradu Jajcu

Ovaj festival se organizira u saradnji s Udruženjem za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva „Bašlija” iz Sarajeva koji su kao partneri projekta, a u okviru već tradicionalnog Međunarodnog festivala folklora za djecu i mlade „Čuvari tradicije“.

-Zahvaljujući našim članovima i njihovim roditeljima kao i mnogim drugim nevladinim organizacijama u našem gradu pripreme za ovogodišnji festival teku bez većih problema, što nas dodatno ohrabruje kako bi napravili još bolji festival u odnosu na prethodne – kazuje Amra Hamidović- Škiljan, predsjednica KUD-a „Stari grad Jajce“.

U programu, pored domaćina KUD „Stari grad Jajce”, nastupit će članovi iz Bosne i Hercegovine. Hrvatske, Slovačke, Srbije, Turske i Kirgistana.

-Značaj i cilj ovog festivala je promocija grada Jajca u bilo kojem segmentu. U ljepotama našega grada i gostoprimstvu naših članova uživat će preko 250 učesnika s dva kontinenta –  rekla je.

Svečano otvaranje festivala predviđeno je za 11. avgust kada će se održati i veče poezije. Dan kasnije bit će upriličena i centralni događaj festivala, smotra folklora, gdje će se predstaviti svi učesnici ovog tradicionalnog festivala.

Zatvaranje međunarodnog festivala bit će održano na Plivskim jezerima, a nakon toga i druženje uz prigodan zabavni program.

Generalni pokrovitelj festivala je Općina Jajce i Ministarstvo kulture SBK-a.

 

 

(Jajce Online)