Minela Crnac (15) u ponedjeljak je debitovala za U-16 nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču protiv Austrije. 

Ova talentirana nogometašica živi na Islandu. Pored ponuda da igra za ovu daleku zemlju, njeno srce je odlučilo za naš u državu.

-Odlučila sam da igram za zemlju mojih roditelja, jednostavno srce je htjelo tako. Lijep i neopisiv je osjećaj kad se obuče bh. dres, a to mi je oduvijek bio i san koji je sad postao java- kazuje nam mlada i talentirana nogometašica Minela Crnac.

Od osme godine aktivno se bavi nogometom, a trenutno brani bolje Víkingur Ólafsvíka.

-Uslovi za treniranje na Islandu je malo reći pada su savršeni. Imamo sve sto ej potrebno kako vi se razvili u profesionalne igračice. Isto tako i u reprezentativnom kampu u Zenicu su idealni uslovi, pomalo sam iznenađena – ističe ona.

-Kroz neko vrijeme nadam se da ću se nametnuti i A reprezentaciji, a do tada na meni je da vrijedno i marljivo treniram i dajem svoj maksimum. Inače u životu svaki trud se na kraju isplati- rekla je.

Njeni roditelji Sabit i Zekira Crnac porijekom su iz jajačkog naselja Šibenica, više od 20 godina žive i rade na Islandu.

-Dosta sam vezana Jajce, svake godine dođemo u vrijeme ljetnih odmora. Slobodno mogu reći da je jajce moj drugi dom, jer tu živi moja familija i prijatelji – rekla je Minela Crnac za kraj našeg razgovora.

 

 

(Jajce Online)