Florbol klub Gromovi iz Banjaluke ove godine organizuje jubilarni 10. međunarodni turnir, koji će biti održan 28. i 29. jula u dvorani “Borik”, a na njemu će da učestvuje 10 ekipa iz Srbije, Švajcarske, Slovenije, Češke Republike i BiH.

Florbol još uvek nije rasprostranjen na ovim prostorima, ali bi već naredne godine trebalo da uđe u porodicu olimpijskih sportova.

Na turniru u Banaluci timovi će biti podeljeni na sledeći način: grupa A: Lord (Slovenija), Pitoni (Slovenija), Pirati (Srbija), Sokolovi (Prijedor, BiH), grupa B: Red Lajons (Švajcarska), Polikom Brlog (Slovenija), Lavovi (Jajce, BiH), grupa C: B.U.H. Prag (Češka), Gromovi (Banjaluka, BiH), Zagorje (Slovenija).

– U zemljama poput Švajcarske, Slovenije i Češke ovaj sport je dosta cijenjen i rasprostranjen, a dolaze nam kvalitetne ekipe. Nadam se da ćemo i mi napredovati, te da ćemo biti pravi domaćini, a naš turnir je nova promocija florbola kao sporta na ovim prostorima – rekao je predsednik “Gromova” Srđan Vučić na jučerašnjoj pres konferenciji.

 

 

(Jajce Online/banjaluka.net)