Legendarni trener iz BiH Vahid Halilhodžić još čeka novi angažman nakon što je uoči SP-a dobio otkaz na mjesto izbornika reprezentacije Japana, iako je tu reprezentaciju odveo u Rusiju. Ali ponuda mu ne manjka. Vahu ponovno želi Nogometni savez Alžira, koji bi ga rado vratio na mjesto izbornika.

Halilhodžić je preuzeo Alžir nakon rastanka s Dinamom 2011. godine te ga odveo na Afrički kup nacija, ali natjecanje je završio već u skupini.

Ipak, Alžirci su ga zadržali, a on im je zahvalio plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem je Alžir prvi put u povijesti prošao skupinu prije nego što je u osmini finala tek u produžecima pao protiv kasnijeg prvaka Njemačke.

Osim iz Alžira, Vaha navodno ima ponude reprezentacija Južne Koreje, Egipta i Maroka.

S predsjednikom Alžirskog saveza Kheireddineom Zetchijem već se sastao, a u razgovoru za Competition.dz otkrio je da još oklijeva zbog nekih detalja koji nemaju veze s financijskim aspektom ugovora.

Halilhodžić je vodio Dinamo u sezoni 2010./’11. i ostao zapamćen kao jedan od najomiljenijih trenera “modrih” u novijem razdoblju, a s klubom se rastao zbog neslaganja sa Zdravkom Mamićem.

 

 

(drukciji.ba)