Izvedbom predstave Hrvatskog narodnog kazališta Mostar “Hamlet u selu Mrduša Donja” po tekstu Ive Brešana koja je bila na programu u nedjelju završen je takmičarski program ovogodišnjih Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu.

Predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, hrvatski režiser mlađe generacije.

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak, Zorislav Galić i članice KUD-a Sveti Ante Cim, Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

Dramaturg je Dragana Komadina, scenografiju potpisuje Vesna Rezić, kostimografiju Mirjana Zagorec, skladatelj je Zvonimir Dusper-Dus, a koreograf Leo Mujić.

Na okruglom stolu održanom nakon predstave glumac Ivan Skoko rekao je da publika u Jajcu uvijek divno reagira.

Glumac Slaven Knezović, govoreći o radu s Lemom, ističe da je dobar reditelj kao dobar trener u nogometu te da su glumci uživali u procesu rada na predstavi.

Teatrolog Nedžad Fejzić smatra da su reditelj i dramaturg rafinirano iščitali Brešanov tekst bez nepotrebnih poentiranja.

Glumica Irina Dobnik, članica Stručnog žirija, navela je da su glumci napravili likove bez da skrenu u karikaturalno, te istakla kolektivnu igru glumaca i ulogu scenografije u predstavi.

Selektor Igara Almir Bašović mišljenja je da je riječ o ozbiljnom rediteljskom poduhvatu u kojem je scenografija povezana s idejom predstave te da su glumci dali maksimum.

Direktorica Doma kulture i Pozorišnih/kazališnh igara Smiljka Brtan podvlači da je publika uživala u predstavi.

Na ceremoniji zatvaranja 37. Pozorišnih/kazališnih igara BiH koja će biti održana večeras bit će uručena priznanja Stručnog žirija i Žirija publike za najbolja ostvarenja ovogodišnjih Igara.

 

(Fokus.ba)