Na Malom Plivskom jezeru u Jajcu, na području poznatih mlinčića, danas je održana Državna izložba pasa svih pasmina “CAC BiH Jajce 2018”.

Izložbu je organizirao Kinološki klub “Biseri Plive” koju je otvorio načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Osim domaćih, na manifestaciji su učestvovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Na izložbi je učestvovao veliki broj pasa, 35 različitih pasmina, među kojima su najbrojniji bili rottweileri, njemački ovčari i dobermani.

Izložbu su sudili renomirana sudijska imena u svijetu kinologije Nikola Konrad i Tijana Konrad iz Srbije.

Na kraju, uz dosta konsultacija i vijećanja, za najboljeg psa osme državne izložbe proglašen je njemački ovčar Farah-Friday, vlasnika Zorana Blagojevića iz Banja Luke, na drugom mjestu se našao rotvajler Boa, u vlasništvu Branka Lazića iz Bijeljine, dok je na treće mjesto na podijumu stao francuski buldog Aragon, vlasnika Alana Ćatovića iz Brčkog.

Kako to obično biva na izložbama pasa, najveće simpatije i ovaj put je izazvala revija “Dijete i pas”, dio izložbe kada mališani izlažu svoje ljubimce. Osim toga izabrani su najbolji psi i u ostalim kategorijama kao što su razred beba, štenad, veterani, parovi, odgajivačke grupe, juniori bis kao i drugo.

Generalni sponzor izložbe bila je Općina Jajce i jajački privrednici, a medijski pokrovitelj Jajce Online.

 

Uskoro više fotografija s izložbe…

 

 

(Jajce Online)