Klub ekstremnih sportova “Limit” iz Bihaća četrnaesti put organizira biciklistički maraton Bihać-Srebrenica.

I ove godine bihaćkim biciklistima pridružit će se biciklisti iz drugih gradova BiH, ali i evropskih zemalja. Većina ih dolazi iz biciklističkih klubova, a ima i onih koji individualno učestvuju u maratonu.

Biciklisti će preći oko 500 kilometara podijeljenih u tri etape. Kraj prve etape i prvo noćenje predviđeno je sutra, 8. jula u gradskoj dvoran u Jajcui. Dolazak biciklista očekuje se oko 18 sati, a doček će im biti priređen u centru grada.

Općinski načelnik Edin Hozan u suradnji s udruženjima iz našeg grada obezbijedili su hranu, piće i spavanje za sve učesnike.

Treća etapa

Ispraćaj biciklista planiran je u ponedjeljak, 9. jula u 7 sati ispred džamije Esme sultanije kada će krenuti na drugu etapu Jajce-Donji Vakuf-Bugojno-Novi Travnik-Sarajevo, dok je treća Sarajevo-Olovo-Kladanj-Srebrenica.

I nekoliko naših sugrađana pridružit će se ovom 14. biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica.

-Na ovaj način odajemo počast svim žrtvama genocida u BiH, s naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi” gdje prolazimo biciklima sa zapadne na istočnu stranu Bosne i Hercegovine. S ovim maratonom prelazimo oko 500 kilometara dugu trasu. Svojim prisustvom 11.07.2018. godine odat ćemo počast stradalim žrtvama, klanjanjem dženaze, ili svako na svoj način shodno svojoj vjeroispovijesti. Osnovni cilj je da omladina i sportaši koji učestvuju u vožnji biciklom ponesu navedenu parolu iz Bihaća, prođu planiranu trasu u više etapa vozeći se magistralnim i ostalim sigurnim putovima do Srebrenice – poručuju organizatori biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica.

Ovim putem pozivaju se građani Jajca da svojim prisustvom pozdrave učesnike ovog biciklističkog maratona.

 

 

(Jajce Online)