Bosanka Izabela Vidović (17) koja je u svijet Hollywooda ušla na velika vrata, stigla je sa roditeljima u Sarajevo. 

Kako saznajemo, posjeta bh. prijestolnici je prije svega poslovnog karaktera, jer, planira snimati film u našoj zemlji, a producirat će ga njena mama Elizabeta.

– Razgovarali su o filmu. Traže odgovarajuće lokacije, i ako ih pronađu, naredne godine će početi sa snimanjem filma – saznali smo iz povjerljivih izvora.

Izabela se sastala i sa prvim poslovnim partnerima, a među njima su direktorica Talent agencije “Zona”, Anila Gajević, koja će, pretpostavljamo, pomoći pri odabiru glumačke ekipe filma, ukoliko dođe do saradnje. Ona je podijelila fotografiju sa sastanka na svom Facebook profilu, na kojoj je i poznati “location manager” Edin Edo Šarkić, koji će, vjerujemo, pronaći odgovarajuće lokacije gdje će se film snimati.

Podsjetimo, Izabela Vidović je u svoju biografiju upisala više od 20 značajnih uloga, među kojima je i ona u filmu “Homefront”, u kojem je stajala rame uz rame s Jasonom Stathamom, kao i ona u kultnoj seriji “Bones”, ili u posljednjem filmskom hitu “Čudo”, gdje je stala rame uz rame sa slavnom Juliom Roberts i Owenom Wilsonom, koji su odigrali njene roditelje.

U budućnosti bi voljela sarađivati sa Kate Winslet, a ipak, glumica koja je imala najviše utjecaja na njenu karijeru svakako je, njena mama Elizabeta.

Za Izabelu gluma je strast, no ova talentirana 16-godišnjakinja gaji ljubav i prema pisanju scenarija, kao i režiji.

Prije nekoliko godina napisala je kratki film “Becouse These Kids Are…”, a nedavno, zajedno s mamom i “Bure and Juilliard”. Ovaj film govori o 18-godišnjoj Sari koja želi postati muzičarka, ali je razapeta između straha od scene i oca Bosanca, koji je izuzetno tradicionalan, pa ako je suditi prema scenariju, vjerovatno je to film koji Izabela I Elizabeta planiraju snimati u BiH.

Inače, njeni roditelji, Mario i Elizabeta odrasli su u Busovači, a porodica trenutno živi u Chicagu.

 

 

(Faktor.ba)