Vjerovatno ste osjetili da se ponekad, kad otvorite ormar, iz njega počne širiti neugodan miris ustajalosti.

To se događa jer ormare vrlo rijetko prozračujemo, u ormare vraćamo odjeću koju nismo oprali ili dovoljno dobro osušili. Kako bismo se oslobodili neugodnih mirisa u ormaru, potrebno je sve stvari izvaditi, oprati, a unutrašnjost ormara dobro oprati odgovarajućim sredstvima.

Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tjera moljce, a ima i ugodnu aromu. I citrusna ulja, limunovo ili narančino, osvježit će ormare i oraspoložiti vas svaki put kad ih otvorite.

Ulje koje ste izabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odjeću.

Drugi način “podmetanja” mirisa u ormar je da u platnene vrećice ubacite osušene ladice ruža i ostalog cvijeća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih sjemenki. Možete osušiti i iskorištene vrećice omiljenog čaja (kamilice, lipe, jasmina…) i rasporedite ih u džepove odjeće.

Ne bacajte prazne bočice omiljenih parfema. Držite ih u kutku ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris. I mirisne štapiće možete zamotati u čisto platno i staviti između odjeće.

Nove sapune otvorite s jedne strane i stavite na police, a možete iskoristiti i ostatke korištenih sapuna. Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i objesite na vješalicu ili stavite u džepove odjeće, piše azra.ba.