Damir Džumhur uspio je izboriti finale ATP turnira u Antaliji, koje će igrati protiv francuskog tenisera Adriana Mannarina, 24. igrača svijeta.

“Nastavio sam nekako sa dobrim rezultatima s kojim sam, po meni, krenuo u Madridu. Dobro sam igrao, nisam imao dobre žrijebove u Madridu, Rimu, pa kasnije Roland Garrosu. One mečeve koje sam morao da dobijem – dobio sam”, kazao je Džumhur u izjavi.

“U Antaliji, kada je žrijeb bio malo povoljniji uspio sam to da pokažem. Došao sam do finala. Nijedan od mečeva nije lagan, igrao sam sa igračima koji dobro serviraju, igraju dobro na travi. Danas, težak meč protiv Veselog, koji je ljevak, a svi ljevaci su teški protivnici na ovoj podlozi”, rekao je Džumhur.

On je Veselog savladao sa 2:0 u setovima, drugi je dobio u tie-breaku.

“Dobro sam odigrao, dobro sam servirao. Nisam pretrpio mnogo brejkova. Najbitnije – uspjevao sam da zadržim mirnoću. Odigrao sam fantastično tie-break. Osjećam se dobro.”

“Ovo finale je dobra stvar zbog Wimbledona, zbog poena, da olakšam drugi dio godine kada imam mnogo poena za braniti”, poručio je.

Na startu trećeg Grand slam turnira sezone u Wimbledonu, koji počinje 2. jula, igrat će protiv Nijemca Maximiliana Marterera. To će im biti prvi međusobni duel.

“Zadovoljan sam, sretan i sutra u finalu želim da pokažem koliko mogu. Mislim da sam napravio odličan rezultat i ne mogu sebi da zamjerim šta god da se desi. Jako dobra sedmica za mene. Drago mi je da sam uspio da dođem do dobrih rezultata ove godine”, rekao je Džumhur.

Finale Džumhur – Mannarino igra se 30. juna sa početkom u 14:00 sati.

 

 

(N1)