Jim Carrey je već neko vrijeme, osim kao glumac, javnosti poznat i kao talentovaniumjetnik, a radovi koje crta nerijetko izazivaju burne reakcije. Upravo se to dogodilo sa zadnjom slikom na kojoj je nacrtao predsjednika Donalda Trumpa.

Naime, Trump se nedavno pojavio u časopisu Time na naslovnici koja će vjerovatno ući u historiju zbog svog sadržaja. Na njoj američki predsjednik, zbog kritika oko odvajanja djece imigranata od roditelja, stoji iznad male curice koja plače.

Carrey je očito smatrao da naslovnica treba neke izmjene pa ju je prepravio u svom stilu i objavio na Twitteru.

”Popravio sam kontroverznu naslovnicu časopisa Time. Ovo je puno prikladnije. Nema na čemu”, napisao je glumac ispod slike koja prikazuje Trumpa kako udara uplakanu djevojčicu nogom u lice.

”Ovo je tako prikladno”, “Užasno, ali tako jebeno istinito”, ”Nažalost, ovo je realnost”, samo su neki od komentara Jimovih fanova zgroženih postupcima američkog predsjednika.

I dok ga jedni hvale, drugi ga kritikujunavodeći kako ”nije reagovao na puno gore stvari koje je radio Obama”, ali i prozivajući ga kako privlači pažnju zbog svoje ”propale karijere”.

 

 

(Fokus.ba)