Metalleghe iz Jajca uskoro će početi pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine.

Bivši premijerligaš još uvijek radi na stvaranju igračkog kadra za narednu sezonu, a klub iz Jajca danas je dobio dva nova pojačanja.

Naime, od naredne sezone dres ovog kluba nosit će Irhan Smajić i Ilija Danilović. Smajić je s Metallegheom potpisao ugovor na godinu dana. Smajić je prošlu sezonu proveo u švedskom Sandvikenu u koji je stigao iz Travnika, dok je Danilović bio član Zvijezde 09 za koju je igrao proteklu polusezonu.

-Vratio sam se u Jajce iz više razloga, prvi je što znam da je Klub veoma dobro organiziran i poštuje sve dogovoreno sa igračima. Drugi razlog je želja za igrom jer mi je trener Selimović rekao da će dati priliku i mlađim igračima, a svakako da je veoma bitna i blizina Jajca mom mjestu stanovanja – Jezeru, istakao je Danilović naglasivši da su mu se svidjeli i planovi Kluba u naredne dvije godine.

Irhan je u Jajce stigao iz švedskog Sandvikensa gdje je boravio proteklu godinu dana.

-Nakon povratka u BiH dobio sam više ponuda ekipa iz premijer lige. No, uslijedio je i poziv iz Jajca i ja sam se odlučio da dođem u Metalleghe BSI. Moji nekadašnji suigrači koji sada igraju u mom novom Klubu, kao i trener Selimović sa kojim sam već surađivao,  rekli su mi sve najbolje o njemu, pa nisam imao mnogo dileme oko nastavka karijere. Vjerujem da ću se brzo uklopiti u tim i da ćemo igrati važnu ulogu u prvoligaškom društvu, istakao je Smajić.

On je u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri nastupao i za Travnik, Olimpik i Iskru u kojoj je i počeo svoje nogometne korake.

 

 

(metalleghe bsi)