U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u Domu kulture jučer je odigran šahovski turnir povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama.

Na početku turnira u ime organizatora ŠK „Jajce“ prisutne je pozdravio Adin Tatarević i čestitao Ramazanski bajram svima koji ga slave i izrazio srdačnu dobrodošlicu svim igračima.

Turnir na kojem je nastupilo 18 igrača iz Šipova i Jajca odigran je u sedam kola po švicarskom sustavu s tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg Bajramskog turnira je Adin Tatarević, koji je ponovio prošlogodišnji uspjeh, član ŠK Jajce s osvojenih 6 bodova, ispred Joze Crnoje, također člana ŠK Jajce s osvojenih 5,5 bodova i Miroslava Joviševića, člana ŠK Vitorog iz Šipova sa 5 bodova koliko su osvojili i Josip Maričić i Dražen Bazina ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima.

Novčane nagrade četvorici prvoplasiranih igrača uručio je predsjednik kluba Zoran Crnoja.

Nakon prigodne zakuske uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu na kojem je nastupilo 14 igrača. Pobjednici turnira su Miroslav Jovišević sa 6 bodova, Vojo Crepulja sa 5,5 bodova i Zoran Crnoja sa 4,5 osvojena boda koji su i novčano nagrađeni.

-Ovom prilikom izražavam zahvalnost načelniku Općine gospodinu Edinu Hozanu na sponzorstvu turnira – navode iz ŠK “Jajce”.

 

 

(Jajce Online)