Sabahudin Saša Vugdalić, legendarni bh. komentator, koji je posljednjih godina bio zaštitno lice OBN televizije, na kojoj je, sa kolegom Adisom Hadžićem, radio utakmice Lige evropskih prvaka, vratio se u “direktorsku fotelju”.

Kako ova televizija više neće raditi prijenose elitnog razreda evropskog fudbala, tako je i Vugdalić potražio novi posao. I nije mu dugo trebalo da se “skrasi”.

Legendarni komentator imenovan je za generalnog direktora FK Sloga Simin Han, a na novoj funkciji već je debitovao i predstavljao je novog premijerligaša u N/FSBiH prilikom sastanka oko dobijanja licence za nastup u PLBiH, koju je Sloga danas dobila.

Ovu infomaciju za Faktor je potvrdio Almir Husić, sportski direktor premijerligaša iz Siminog Hana, naglasivši kako je Vugdalić pomagao Slogi i u vrijeme dok je bio sportski direktor Slobode.

Legendarni komentator u premijerligašu sa Tušnja obavljao je funkciju direktora u vrijeme kada je predsjednik bio Azmir Husić, a njihova saradnja nastavljena je i u Slogi, odnosno Tuzla Cityju, kako će se novi premijerligaš zvati u novoj sezoni.

(Faktor.ba)