Sabahudin Saša Vugdalić novi direktor Tuzla Cityja

Sabahudin Saša Vugdalić, legendarni bh. komentator, koji je posljednjih godina bio zaštitno lice OBN televizije, na kojoj je, sa kolegom Adisom Hadžićem, radio utakmice Lige evropskih prvaka, vratio se u “direktorsku fotelju”.

Kako ova televizija više neće raditi prijenose elitnog razreda evropskog fudbala, tako je i Vugdalić potražio novi posao. I nije mu dugo trebalo da se “skrasi”.

Legendarni komentator imenovan je za generalnog direktora FK Sloga Simin Han, a na novoj funkciji već je debitovao i predstavljao je novog premijerligaša u N/FSBiH prilikom sastanka oko dobijanja licence za nastup u PLBiH, koju je Sloga danas dobila.

Ovu infomaciju za Faktor je potvrdio Almir Husić, sportski direktor premijerligaša iz Siminog Hana, naglasivši kako je Vugdalić pomagao Slogi i u vrijeme dok je bio sportski direktor Slobode.

Legendarni komentator u premijerligašu sa Tušnja obavljao je funkciju direktora u vrijeme kada je predsjednik bio Azmir Husić, a njihova saradnja nastavljena je i u Slogi, odnosno Tuzla Cityju, kako će se novi premijerligaš zvati u novoj sezoni.

(Faktor.ba)