Prve utakmice naši košarkaši su igrali protiv ekipe iz Fojnica. Dan su započele pionirske selekcije, gdje su naši dečki odigrali odličnu utakmicu, pobjedivši . Od početka su kontrolisali susret te mirno, rutinski priveli kraju završiviš rezultatom 56:30.

Istakli su se Rajić 20p, Lučić 10p, Agić 10p, Baković 5p…

Kadetske i juniorske selekcije su odigrale jednu tvrdu utakmicu, onako kako se i očekuje. Viđena je odlična borba, požrtvovanost, no u obje utakmice pobjedu su zasluženo odnijele selekcije iz Fojnice, iako su nasi momci u par navrata sustizali protivničku ekipu, ipak to nije bilo dovoljno.

Kadetska utakmica završena je rezultatom 53:61(Sivonjić 23p, Perak 19p, Vunić 10p..) a juniorska 39:53 u korist gostiju.(Mujić 15p, Marušić 5p, Perak 13p, Mitrić 4p..)

U utakmicama pionirskih selekcija između naših dječaka i dječaka iz ŠK “Prvi koš” Vitez uspješnija je bila naša ekipa. Jedna lijepa košarkaška predstava odabranika trenera Popaje rezultirala je pobjedom rezultatom 62:35.

Najbolji pojedinci naše ekipe Rajić 18p, Lučić 17p, Baković 7p, Durek 4p, Agić 6p, Sadiković i Dogan 4p..

U utakmici kadetskih selekcija viđen je egal do samog kraja. Obje selekcije pružile su sjajnu igru ne dozvolivši protivniku da se rezultatski znatno odvojila. U samoj završnici nedostajalo je snage našim kadetima što je ekipa iz Viteza znala iskorsititi te je slavila sa koš razlikom od 3 poena.(42:45)

U našoj ekipi su se istakli Perak 20p, Sivonjić 9p, Vunić 5p, Imamović 4p, Krak i Lučić 2p…

Čestitke našim košarkašima na ostvarenim pobjedama. Također čestitke gostujućim ekipama na pobjedama, te hvala na fer i korektnom ponašanju.

(kkvodopad.com)